Matlagning med barn: 10 roliga och enkla recept att prova

Hej kära läsare! Att laga mat tillsammans med mina barn är en av mina favoritsysselsättningar. Inte bara är det en rolig och kreativ aktivitet, utan det är också ett tillfälle att lära barnen om matlagning och hälsosam mat. Idag tänkte jag dela med mig av 10 roliga och enkla recept att prova tillsammans med era barn.

Bara för att vara helt öppen så blev jag inspirerad av den här artikeln! Gå och läs den efter att ni har läst den här!

  1. Pizzamuffins Dessa pizzamuffins är enkla att göra och är en hit hos barnen. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål, tillsätt mjölk, ägg och olja. Fyll muffinsformarna med pizzakräm, ost och valfria toppings. Baka i ugnen i 20-25 minuter tills de är gyllenbruna och pösiga.
  2. Turkisk yoghurt med frukt Ta en klick turkisk yoghurt och toppa med favoritfrukten. Låt barnen skapa sina egna kombinationer och servera med honung eller müsli för en extra touch.
  3. Kycklingnuggets Blanda mjöl, salt, peppar och paprikapulver i en skål. Doppa kycklingbitarna i mjölblandningen, sedan i uppvispat ägg och sist i panko eller ströbröd. Stek i ugnen i 15-20 minuter tills de är gyllenbruna.
  4. Smoothiebowl Blanda ihop favoritfrukter och bär med yoghurt och mixa till en smoothie. Häll upp i skålar och låt barnen dekorera med bär, müsli och andra toppings.
  5. Grönsakspannkakor Blanda rivna grönsaker, mjöl, ägg, mjölk och salt i en skål. Stek pannkakor i en stekpanna och servera med yoghurt eller avokadoröra.
  6. Nachos Lägg ut tortillachips på en plåt och toppa med svarta bönor, riven ost, jalapeños och salsa. Gratinera i ugnen i 10-15 minuter tills osten smält.
  7. Fräscha fruktsallader Blanda skivad frukt, t.ex. äpplen, bananer, kiwi och druvor i en skål. Toppa med en dressing av yoghurt, honung och citronsaft.
  8. Pastasallad Koka pasta enligt anvisningar och låt svalna. Tillsätt skivad gurka, tomat och mozzarellaost. Blanda med en dressing av olja, vinäger, senap och honung.
  9. Fyllda paprikor Skär av topparna på paprikor och ta bort kärnorna. Fyll paprikorna med köttfärssås och ris. Gratinera i ugnen i 20-25 minuter tills paprikorna är mjuka och fyllningen är genomvarm.
  10. Bananpannkakor Mosa mogna bananer och blanda med ägg, mjöl och bakpulver. Stek som vanliga pannkakor och servera med valfri topping, t.ex. bär, sirap eller nötter.

Att laga mat tillsammans med barnen är ett fantastiskt sätt att lära dem om matlagning och att uppmuntra dem att prova nya livsmedel och smaker. Dessutom kan det vara en rolig och kreativ aktivitet för hela familjen. Genom att använda enkla och roliga recept som dessa, kommer du att ha roligt tillsammans med dina barn och skapa minnen som varar livet ut. Lycka till och ha kul i köket!